Založ si blog

Fico robí kampaň Matovičovi

Vyšetrovateľ začal v kauze údajného premiérovho účtu na Belize trestné stíhanie vo veci ohovárania. Igorovi Matovičovi sa nemohlo nič lepšie prihodiť. Keďže nemá so svojou novou politickou láskou Danielom Lipšicom čo ponúknuť, v rámci predvolebnej kampane aspoň verejnosti ponúka príbeh svojho mučeníctva.

V pondelok mal Matovič tlačovku, na ktorej demagogicky hovoril o tom, že kým jeho podanie ohľadom korupcie na ministerstve vnútra ostáva bez odozvy, trestné oznámenie premiéra a jeho manželky sa vo veľkom vyšetruje. Ako obyčajne, predseda spolku neobyčajne arogantných demagógov opäť zavádzal.

Nemôžem reagovať na každý nezmysel, obmedzím sa len na niekoľko politických súvislostí. Nedá mi však nepoukázať na jeden faktický nonsens, aký môže z pusy vypustiť iba absolútny šarlatán alebo človek, ktorý je ochotný povedať čokoľvek, len aby zaujal. Citujem tlačovú správu OĽaNO:

Je tiež zaujímavé, že Matoviča si na výsluch predvolala aj Slovenská informačná služba. Aj tam líder hnutia OĽaNO poslal dokumenty získané od anonyma, no zo SIS mu vtedy expresne rýchlo odpovedali, že si má naštudovať zákon, lebo oni vraj vyšetrovať nemôžu. „Preto som im následne zacitoval základnú úlohu SIS, ktorá jej vyplýva zo zákona o SIS: Podľa § 2 ods. 1 písm. d) povinnosť získavať, sústreďovať a vyhodnocovať informácie o organizovanej trestnej činnosti. SIS pod vedením priateľa Roberta Fica si evidentne túto svoju povinnosť plní politicky selektívne, lebo inak by informáciami, ktoré k nim smerujú v mojom podaní, už dávno disponovali. Ale až keď som ich upozornil, odrazu ma pozvali vypovedať.“

Naštudované zákony nemá Igor Matovič, nie SIS. Tajná služba nie je orgán činný v trestnom konaní, a preto nemôže nikoho „predvolať“ ani „pozvať vypovedať“, ako sa píše v tlačovej správe jeho ochotníckeho spolku. Siskári mohli pána poslanca maximálne pozvať, aby im pri káve podal spresňujúce informácie k dokumentom, ktoré SIS odovzdal. Pohovor nie je výsluch a predseda OĽaNO toto pozvanie môže odmietnuť. Ak to nevie Mgr. Matovič, nepochybne mu to vysvetlí JUDr. Lipšic. Avšak ako je o oboch dobre známe, im nejde o fakty, ale o propagandu. Toľko k odbornej kvalite Matovičových argumentov.

Celý tento cirkus by tu nemusel byť, keby premiér Fico viacej premýšľal, ako sa nechal unášať emóciami. Je pochopiteľné, že ho vytočilo Matovičovo obvinenie, že s manželkou majú na účtoch v Belize 674 miliónov dolárov. Aj keď si nerobím ilúzie o premiérovej poctivosti, je jasné, že takú obrovskú sumu nemohol nahonobiť, aj keby bol premiérom tri funkčné obdobia. To sa nepodarilo ani Vladimírovi Mečiarovi, a ten si veru ťažkú hlavu s morálkou a verejnou mienkou nerobil.

Ale načo Fico podával na Matoviča trestné oznámenie? Nestačila občianskoprávna žaloba? Ak by súdny spor Matovič prehral, stálo by ho to poriadne peniaze a Fico by dosiahol satisfakciu. Podaním trestného oznámenia pomohol predsedovi OĽaNO urobiť zo seba ublíženého a prenasledovaného. Málokto totiž chápe, že začatie trestného stíhania vo veci nie je obvinenie Igora Matoviča a že ide o štandardný postup v zmysle Trestného poriadku. Poslanec Matovič teraz hrá s kartou, že je prenasledovaný a ako inak, z politických dôvodov. Samozrejme, zamlčiava, že najprv hral s falošným esom o účte na Belize, kde sa povaľuje štvrť miliardy dolárov. Vypustil do vetra slová, ktorých pravdivosť nevie a nemôže dokázať. A ak potvrdenie príslušných orgánov z Belize dokazuje, že klamal, označuje to za „papierik“. Keby na to dokumente stále, že Fico na Belize účet má, už by to nebol „papierik“? Nepochybne by ho Matovič ctil ako Písmo sväté…

Trestné konanie je však v plnom prúde a nedá sa zastaviť. Fico tak zbytočne dodal duu demagógov Matovič – Lipšic muníciu do volebnej kampane. A to je nepochybne to posledné, čo premiér zamýšľal urobiť. Nie nadarmo naši starí otcovia vraveli, že treba trikrát merať a až potom rezať.

Matovičova trinásta komnata sa volá Marián Kočner

02.03.2016

Igor Matovič by mal vysvetliť, či a prečo sa utajene stýkal na konšpiračnom byte s Mariánom Kočnerom. Podľa môjho informátora sa pred voľbami v roku 2012 dvakrát stretol predseda OĽaNO-Nova Igor Matovič s podnikateľom Mariánom Kočnerom, ktorý je známy z mafiánskych zoznamov, z káuz Glance House, Gamatex/Markíza a podobne. Stretnutia mali prebiehať v luxusnom [...]

Lipšicova polícia pred štyrmi rokmi manipulovala voľby

22.02.2016

Pred štyrmi rokmi Daniel Lipšic útokom proti hnutiu 99 % zatiahol políciu do politického zápasu. Dnes tento pán v postavení Matovičovho advokáta obviňuje z podobného hriechu premiéra Fica. Hádam ani fanatický prívrženec Igora Matoviča neverí, že predaj firmy a „strata“ účtovníctva tesne pred tým, ako sa jej mali pozrieť na zúbky daňoví kontrolóri, bola náhoda. [...]

Nekalé financovanie OĽaNO-Nova (časť II. )

03.02.2016

OĽaNO a Nova idú do volieb spoločne, a preto jedna strana nesie zodpovednosť za sponzorov strany druhej. Obyčajní i neobyčajní voliči majú právo na informácie o tom, akí podarení mecenáši stoja za tandemom Matovič – Lipšic. V prvej časti som objasnil, ako mecenáši OĽaNO-Nova Miroslav Lopata a Miroslav Švec zo spoločnosti Premier Consulting vymysleli schému na [...]

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 197897x
Priemerná čítanosť článkov: 28271x

Autor blogu

Kategórie