Založ si blog

Lipšicova polícia pred štyrmi rokmi manipulovala voľby

Pred štyrmi rokmi Daniel Lipšic útokom proti hnutiu 99 % zatiahol políciu do politického zápasu. Dnes tento pán v postavení Matovičovho advokáta obviňuje z podobného hriechu premiéra Fica.

Hádam ani fanatický prívrženec Igora Matoviča neverí, že predaj firmy a „strata“ účtovníctva tesne pred tým, ako sa jej mali pozrieť na zúbky daňoví kontrolóri, bola náhoda. Predseda OĽaNO – Nova je z tohto pohľadu nedôveryhodný a jeho kredit je v troskách.

Robert Fico je posledný, kto by mal proti niekomu vyťahovať daňové doklady. Tiež je na mieste otázka, prečo sa výpoveď Matovičovho bieleho koňa Vandáka dostala do tlače.

Matovičov advokát Lipšic však nemá morálne právo poukazovať na neštandardné postupy Roberta Fica a policajných orgánov. Bol to totiž bývalý minister vnútra Lipšic, kto útokom proti hnutiu 99 % zneužil políciu, aby ovplyvnil výsledky volieb v roku 2012.

Nechajme bokom výhrady voči financovaniu hnutia 99 %. Tento subjekt splnil zákonné podmienky účasti vo voľbách a bol takým istým uchádzačom o hlasy voličov ako všetky ostatné kandidujúce strany.

Desať dní pred parlamentnými voľbami zvolal Lipšicov nominant, policajný prezident Jaroslav Spišiak tlačovú besedu, na ktorej obvinil hnutie 99 %, že sa zúčastňuje na voľbách na základe podvodu, pretože pred registráciou odovzdalo ministerstvu vnútra podpisové hárky s údajne falošnými podpismi.

Len niekoľko dní pred tým akoby náhodou našla na stole redaktorka SME Veronika Prušová vyhlásenie istej občianky pochybnej povesti, že na pokyn neznámych ľudí mala pre 99 % zbierať falošné podpisy. Lipšic veľmi dobre vedel, že okrem polície musí do kampane zapojiť aj médiá. Dnes narieka, že to isté robia jeho politickí oponenti.

Spišiak s Lipšiovým požehnaním spustil rozsiahlu policajnú akciu. Policajti aj o 22:00 navštevovali ľudí v ich príbytkoch a obťažovali ich otázkami, či podpisom podporili vznik hnutia 99 %.

Toto všetko bolo pre Lipšica zaujímavé len do volieb. Po voľbách už nikto podpisové hárky nepreveroval. Prípad odišiel do zabudnutia. Ale o jeho vyriešenie nikomu nešlo. Podstatná bola likvidácia politického konkurenta.

Jaroslav Spišiak, ktorý bol pupočnou šnúrou prepojený s Danielom Lipšicom a poslúchal ho na slovo, bez dôkazov, opierajúc sa iba o vyhlásenie pochybnej osoby, zvolal tlačovku, zaútočil na hnutie 99 %, ktoré napokon z pôvodných 7 percent v prieskumoch verejnej mienky vo voľbách získalo chabých 1,58 percenta. Takto Lipšic a jeho verný Spišiak zneužili políciu na ovplyvňovanie politického boja.

Vráťme sa ku kauze Matovič a jeho pochybnému prevodu firmy za 122 miliónov. Ak sa aj Fico dopustil prešľapu, jedna vec je istá. Daňové a účtovné doklady, ako aj záznamy z daňového úradu nie sú falošné, ale pravé. Lipšicov policajný prezident Spišiak však operoval pochybným svedectvom partnerky mafiána odsúdeného na mimoriadny trest a jej obvinenie sa nikdy nepotvrdilo.

Ak teda Matovičov advokát Lipšic kričí, že je zneužívaná polícia, mal by mlčať a spytovať si svedomie. Ak našiel vo Ficovom oku triesku, z toho jeho vytŕča celé stromoradie hriechov proti férovým voľbám a zásade nezneužívania polície na politický zápas.

Daniel Lipšic bol prvý, kto sa opovážil zapojiť políciu do politického boja. A tak dal návod všetkým ostatným, ktorí nás budú chcieť pripraviť o politické slobody.

Matovičova trinásta komnata sa volá Marián Kočner

02.03.2016

Igor Matovič by mal vysvetliť, či a prečo sa utajene stýkal na konšpiračnom byte s Mariánom Kočnerom. Podľa môjho informátora sa pred voľbami v roku 2012 dvakrát stretol predseda OĽaNO-Nova Igor Matovič s podnikateľom Mariánom Kočnerom, ktorý je známy z mafiánskych zoznamov, z káuz Glance House, Gamatex/Markíza a podobne. Stretnutia mali prebiehať v luxusnom [...]

Nekalé financovanie OĽaNO-Nova (časť II. )

03.02.2016

OĽaNO a Nova idú do volieb spoločne, a preto jedna strana nesie zodpovednosť za sponzorov strany druhej. Obyčajní i neobyčajní voliči majú právo na informácie o tom, akí podarení mecenáši stoja za tandemom Matovič – Lipšic. V prvej časti som objasnil, ako mecenáši OĽaNO-Nova Miroslav Lopata a Miroslav Švec zo spoločnosti Premier Consulting vymysleli schému na [...]

Nekalé financovanie OĽaNO-Nova (časť I. )

27.01.2016

OĽaNO a Nova idú do volieb spoločne, a preto jedna strana nesie zodpovednosť za sponzorov strany druhej. Obyčajní i neobyčajní voliči majú právo na informácie o tom, akí podarení mecenáši stoja za tandemom Matovič – Lipšic. V roku 2012 darovali strane Nova tučné sumičky páni Miroslav Lopata a Miroslav Švec. Prvý 28 tisíc €, druhý 22 tisíc €, teda dohromady [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 197950x
Priemerná čítanosť článkov: 28279x

Autor blogu

Kategórie